4 gudrybės kaip paruošti dar skanesnę kavą

Be kavos nė dienos – toks daugelio šiuolaikinių žmonių moto ir ne tik pirmadienį. Kava tai stebuklingas gėrimas, kuris įkvepia gyvybės, suteikia energijos ar tiesiog ya tikras skanėstas, kuriuo mėgaujamasi su draugais. Netgi sveikatai kava yra naudinga – puodelis per dieną sumažina riziką susirgti kepenų ciroze.

Tad ką daryti, kad kavos puodelis būtų dar gardesnis? Štai keturi praktiški patarimai.

#1. Pirk šviežią kavą

Pamiršk tirpią, 3in1 tipo kavą, kuri iš tikro nė arti kavos nebuvusi. Verčiau pirk šviežiai maltą kavą, geriausia tokią, kurią iškarto prie akių sumala specializuotoje kavos parduotuvėje. O iš vis geriausia pirkti kavos pupeles ir susimalti prieš užplikant puodelį. Tuomet kavos aromatas pažadins ir kaimynus.

#2. Atsisakyk bereikalingų kalorijų bombos

Puodelis kavos su sirupu, plakta grietinėle ir dar kokiu nors įmantriu priedu – skamba gerai, tačiau kalorijų kiekiu viršija itin sočius pietus. Galima netgi juoktis, „geriu tik kavą ir storėju, kas būtų jei dar pradėčiau valgyti?“. Prisimink tai, kai sekantį kartą gardinsi kavą. Verčiau pagardink kavą šaukštelių kokosų aliejaus – tai sveikesni riebalai ir šiuo metu itin populiarus pasirinkimas. O geriausias ir sveikiausias pasirinkimas yra tiesiog juoda kava. Beje, itin kokybiška arabika pati savaime yra salstelėjusi, taigi pasirinkus kokybišką kavą, nereikės jos kartaus skonio „užmušinėti“ saldikliais.

#3. Šaltos kavos ledukai

Nėra nieko blogiau, kai šalta kava gaminama į kavą įmetus ledukus iš vandens. Paskutiniai gurkšniai yra tiek atskiedžiami, jog kavos skonio visai nejuntama. Tačiau tai galima paprastai pakeisti. Tiesiog pasidaryk kavos, atvėsink, supilstyk į ledukų formeles ir užšaldyk. Kai ruoši šaltą kavą sekantį kartą į stiklinę įmesi kavos leduką ir šalta kava išlaikys savo kavišką stiprumą iki paskutinio gurkšnio.

#4. Pagardink kavą cinamonu

Jei nori pagardinti kavą, rinkis cinamoną. Jis idealiai tinka kavą, be to cinamonas turi savybę skatinti medžiagų apykaitą, o reguliarus cinamono naudojimas mažina riziką susirgti diabetu. Be to cinamonas yra truputėlį salstelėjęs, taigi   gali pakeisti cukrų.

(Perskaityta per mėnesį: 11, iš jų šiandien: 1.)

About zawe