Žmogaus šypsena ir dantų būklė atspindi asmens požiūrį į savo sveikatą ir kasdienes rutinas. Burnos higienistė pastebi, kad dantų valymas yra įprotis ir įgūdis, kurio vaikai labai greitai išmoksta iš tėvų. Todėl burnos priežiūra turi būti taisyklinga, nuosekli ir prasminga visai šeimai – net ir patiems mažiausiems. Burnos higienistė Austėja Gečaitė sako, kad pirmasis vaiko dantų šepetėlis turėtų būti paprastas, ne elektrinis. „Kol vaikas yra mažas, o jo motorika aktyviai vystosi, mažylio dantų priežiūra turėtų pasirūpinti tėvai – minkštu vaikišku šepetėliu valyti dantis kiekvieną rytą ir vakarą. Kruopščiai nuvalę apnašas išvengsite ėduonies ir gedimų“, – teigia specialistė, pažyminti, kad patys savarankiškai valytis dantis vaikai turėtų pradėti tada, kai išmoksta gerai…
Žinomos moterys dabar ir prieš 15 metų: nuo kurioziškų grožio paieškų iki jo paslapčių
„Norėčiau patarti puoštis ir dažytis. Žinoma, saikingai tik. Nes ateis laikas, kai įlįsi į treningus, ar, geriausiu atveju, džinsus, o veidą dengsi kauke“, – juokaudama moterims patarė Rūta Mikelkevičiūtė. Rudens popietę „L’Oréal Paris True Match“ gimtadienio renginyje susitikusios žinomos šalies moterys ne tik dalijosi grožio paslaptimis, bet ir patarimais, kurie prieš 15 metų joms būtų padėję dar labiau pasitikėti savimi bei mėgautis gyvenimu. Ne lygiuotis, o ieškoti savęs Iš TV ekranų ar socialinių tinklų kasdien šypsosi gražios moterys. Neretai merginai ar moteriai jos tampa grožio etalonais, su kuriais nejučiomis imamasi lygintis figūromis, bruožų išskirtinumu, šypsenų baltumu ar odos lygumu. O jei norimo įvaizdžio pasiekti nepavyksta, neapleidžia savikritiškumas ir savigrauža. Tačiau…
Kaip sustiprinti imunitetą prasidedant šaltajam sezonui?
Vis žemesnė temperatūra lauke, rudens darganos ir čiaudintys praeiviai verčia susirūpinti organizmo imunitetu. Subalansuota mityba yra svarbi sveikos gyvensenos dalis, o keli paprasti, supermaistu vadinami produktai, gali padėti greitai ir efektyviai sustiprinti imunitetą. Ir nors nėra tokio maisto, kuris stebuklingai užkirstų kelią visoms ligoms, tačiau sustiprintas imunitetas padeda lengviau atlaikyti peršalimo virusus ir kitus negalavimus. „Supermaistu vadinami produktai pasižymi itin mažu kaloringumu ir yra turtingi mikroelementų. Šiai kategorijai galima priskirti ne tik egzotiškus, įvežtinius produktus, bet ir mūsų tiekėjų Lietuvoje užaugintą derlių. Visavertė ir subalansuota mityba yra svarbi ištisus metus, o didžiausia jos nauda jaučiama peršalimo ligų sezono metu, kuomet imuniteto stiprinimas suderinamas su tinkama rankų higiena, švara bei atsakingu…
„DUOday“: diena, laužanti baimes ir stereotipus darbo rinkoje
Lietuvoje žmonių su negalia įtrauktį į darbo rinką vis dar stabdo baimės ir stereotipai, tačiau situacija pamažu keičiasi – kasmet vis daugiau įmonių į savo kolektyvus priima įvairių galimybių žmones. Prie to prisideda jau dvejus metus Lietuvoje vykstanti iš Vakarų atkeliavusi „DUOday“ iniciatyva – tai diena, kai įmonės ir organizacijos kviečia žmones su negalia susipažinti su skirtingomis darbo vietomis bei pozicijomis, taip skatinant užimtumą ir atviresnį požiūrį. „DUOday“ iniciatyva prasidėjo Anglijoje, kiek vėliau išplito ir į kitas Europos šalis. Šią dieną žmonės su negalia praleidžia su įmonės darbuotojais (sudaro duetą – DUO), jie ne tik susipažįsta su įmone iš vidaus, bet ir išbando įvairių pozicijų darbuotojams įprastas užduotis, dalyvauja susitikimuose,…
Vaistininkai primena: rūpesčio imunitetu verčiau neatidėlioti
Šaltuoju metų laiku organizmui tenka kovoti su aplink siaučiančiomis ligomis. „Eurovaistinės“ vaistininkai primena, kad šiuo metu labai svarbu skirti dėmesio savo imuninei sistemai ir to verčiau neatidėlioti, o paversti savo kasdienybės dalimi. Subalansuota mityba, darbo ir poilsio režimas, fizinis aktyvumas ir grynas oras – tai, anot „Eurovaistinės“ vaistininkės Vilmantės Uselienės, yra stipraus imuniteto pagrindas. „Visuomet pradėti raginu nuo dėmesio mitybai – valgyti šviežių vaisių ir daržovių, stengtis nepervargti, skirti pakankamai laiko poilsiui ir miegui. Nemažiau svarbu ir laikas gryname ore bei fizinis aktyvumas“, – vardija vaistininkė. Pasak jos, išgirdus raginimą būti fiziškai aktyviais nereikėtų išsigąsti – tai daryti rekomenduojama pagal galimybes, kuo puikiausiai tinka ir lengvas pasivaikščiojimas lauke. „Viską darykite…
„Valgomu auksu“ vadinamas medus: kokiais šedevrais jis gali nustebinti virtuvėje?
Medus lietuviams nuo seno turėjo ypatingą, netgi sakralinę reikšmę. Jo kopinėjimo tradicijos mūsų šalyje siekia dar neolito laikotarpį, prasidėjusį keletą tūkstantmečių prieš Kristų, ir anksčiau šis tautiečių „valgomu auksu“ vadinamas produktas naudotas kaip valiuta, vaistas bei maistas. Šiandien medus tapo neatskiriama grožio ir sveikatingumo industrijų dalimi, tarptautinio šalies įvaizdžio formavimo elementu, turistų traukos priemone. Tačiau bene labiausiai šis ingredientas vertinamas kulinarijos pasaulyje, kuriame tinka ne tik arbatoms ar uogienėms gardinti. Todėl lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ maisto meistrai pasakoja, kaip sumaniai bei išradingai virtuvėje panaudoti medų ir su juo pagaminti tikrų šedevrų vardo vertus patiekalus. Galime drąsiai konkuruoti pasaulyje Lietuvoje medaus galima rasti skirtingų rūšių, pavyzdžiui, miško, pievų, rapsų, gėlių, liepų,…
Klementinų sezonas įsibėgėja: išbandykite 3 salotų su klementinais receptus
Šaltasis metų laikas kvepia citrusiniais vaisiais: apelsinais, mandarinais ir klementinais, kurie ne tik pasižymi ypatingu skoniu, bet ir sveikatai naudingomis, imunitetą stiprinančiomis savybėmis. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad nors be klementinų neįsivaizduojamos gražiausios metų šventės, pirkėjai šiais vaisiais mėgautis pradeda jau vėlyvą rudenį. „Klementinas – vienas mėgstamiausių šaltojo sezono vaisių, kuris tarp tinklo pirkėjų rikiuojasi populiariausių vaisių sąrašo viršuje. Nors klementinų ar mandarinų pardavimai labiausiai išauga prieš ir per Kalėdas, didelis susidomėjimas šiais vaisias jaučiamas jau dabar. Būtent dėl šios priežasties esame paruošę platų šių vaisių asortimentą, kuris atsiduria ir kasdieniuose tinklo pirkėjų krepšeliuose: nuo šviežio derliaus paprastųjų iki natūraliai sunokusių klementinų. Abi šios vaisių rūšys…
Ekspertės patarimai, kaip išsirinkti kokybišką žuvį ir 3 receptai su juoduoju paltusu
Žuvis – vienas labiausiai vertinamų ir rekomenduojamų produktų. Ji praturtina organizmą naudingomis medžiagomis bei puikiai paįvairina valgiaraštį. Be to, tinka ne tik šventiniam stalui, bet ir kasdieniams subalansuotiems patiekalams gaminti. Nors žuvis išsiskiria savitu skoniu, skirtingos rūšies žuvys turi ir savitą poskonį. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad pirkėjai drąsiai renkasi įvairiausias žuvis ir šios kategorijos pardavimai nuosekliai auga. Visgi, nors vartojame vis daugiau – ar tikrai žinome, kaip teisingai ją išsirinkti? „Pastebime, kad tinklo pirkėjai įtraukia žuvį į kasdienį racioną, ieško subtilesnių, savitų skonių, todėl nuolat plečiame žuvies asortimentą, o dar prieš metus nutraukus prekybą gyva žuvimi, pardavimai atvėsinta žuvimi išaugo. Pirkėjai dairosi ne tik lašišos…
75 metų ir vyresniems senjorams pirmu skiepu būtina pasiskiepyti iki lapkričio 8–9 d.
75 metų ir vyresni senjorai, kurie planuoja pasiskiepyti ir kartu norėtų gauti 100 eurų vienkartinę išmoką, turi suskubti ir pirmąja vakcinos nuo COVID-19 doze spėti pasiskiepyti lapkričio 8 d. (pirmadienį) arba lapkričio 9 (antradienį). Paskubėti reikia dėl to, kad 100 eurų vienkartinė išmoka skiriama už visą vakcinacijos kursą, todėl tam, kad antruoju skiepu senjorai spėtų pasiskiepyti laiku – iki lapkričio 30 d., pirmąjį skiepą būtina gauti ne vėliau nei lapkričio 9 (antradienį). „Siekiame apsaugoti pažeidžiamiausius visuomenės narius. Deja, bet nevakcinuoti šios amžiaus grupės senjorai, dažnai turėdami gretutinių ligų, sunkiai serga COVID-19, jiems liga dažniau nei kitoms grupėms baigiasi mirtimi. Todėl 75-erių ir vyresnius senjorus kviečiame pasinaudoti galimybe ne tik pasiskiepyti…
Apelsinai – ne tik gardiems receptams, bet ir tvaresniems papuošimams
Atšalus orams į racioną vertėtų įtraukti daugiau citrusinių vaisių, tokių kaip aplesinai, kurių šviežias derlius atkeliauja saulėtų užjūrio valstybių ir Ispanijos. Nors aplesinai yra puikus būdas papildyti organizmą vitaminais ir antioksidantais, jie gali tapti gera priemone ir tvaresnėms šventiškoms namų dekoracijoms kurti. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad apelsinai šaltąjį sezoną nesitraukia iš perkamiausiųjų pozicijų. „Nuolat pildome pirkėjams siūlomą asortimentą sezoniškais vaisiais, iš kurių šaltąjį sezoną populiariausi yra citrusiniai vaisiai. Jų derlių atvežame iš saulėtų pietinių šalių. Vieni perkamiausių tarp pirkėjų yra mandarinai ir klementinai, tačiau top pozicijose išlieka ir aplesinai bei citrinos, atsiduriantys kasdieniame pirkinių krepšelyje. Apelsinų pardavimai pradeda didėti gruodį, o per sezoną jų parduodama…