Kalbant apie kavos skonį, šviežumas yra svarbiausia dalis. Nesvarbu, kokia jų rūšis ar kilmės šalis, norėdami išgauti kuo didesnį pupelių skonį, reikia kad jos būtų kuo šviežesnės. Tai reiškia, kad pupelės turi būti skrudintos ir sumaltos kuo anksčiau. Kai jos liečiasi su deguonimi, kavos pupelės praranda skonį ir tampa pasenusios. Dėl šios priežasties šviežiai skrudinta kava įgauna geriausią skonį per vieną ar dvi savaites, o šviežiai malta kava pradeda prarasti skonį praėjus 15 minučių po sumalimo. Malimo dydžio reguliavimas pagal konkrečius receptus yra dalis gaminimo namuose malonumo, tačiau yra bendrų malimo dydžio rekomendacijų – ir dėl geros kavos skonio. Ant kai kurių malūnėlių yra etiketės, nurodančios skirtingus virimo būdus, bet…
Patiekalai su CBD aliejumi?
CBD prekės tampa populiarios ne tik visame pasaulyje, tačiau pradėjo populiarėti ir Lietuvoje. CBD aliejus dažniausiai vartojamas lašinant lašelius į burną arba kokius nors maisto produktus. Tačiau ar žinojote, kad gaminant maistą galite panaudoti CBD aliejų ir visiškai nepakeisti maisto skonio? CBD aliejus suteikia daugybę skirtingos naudos žmogaus organizmui, bei gali pagerinti jūsų miegą, leisti lengviau susikoncentruoti į savo darbus, numalšinti jūsų nerimą , stresą, depresiją ir dar daugybę kitokių privalumų. Internete galite rasti ne vieną internetinę parduotuvę, kuri pardavinėja CBD aliejų, tačiau prieš perkant, labai svarbu atrasti tinkamiausią, kadangi kai kurių pardavėjų produkcija nėra kokybiška. Salotų gaminimas su CBD aliejumi Kad pagaminti norimas salotas, jums reikės šiek tiek ingredientų.…
Kodėl verta rinktis augalinę mitybą
Nors dėl pastaruoju metu labai sparčiai populiarėjančio veganizmo nemaža dalis žmonių ėmė manyti, kad tai yra visiškai nauja mitybos koncepcija, iš tikrųjų veganizmas gyvuoja jau tūkstančius metų. Tačiau ypatingai dideliam šiandieniniam veganizmo populiarumui didelės įtakos turėjo mokslinių tyrimų rezultatai, rodantys, kad augalinė mityba turi milžiniškų privalumų mūsų sveikatai ir savijautai. Žinoma, nėra būtina maitintis 100 % augaliniu maistu, kad galėtumėte patirti maistingo augalinio maisto naudą. Vaisių, daržovių, neskaldytų grūdų, lęšių, pupelių, riešutų ir sėklų įtraukimas į savo kasdienę mitybą yra labai puikus žingsnis pirmyn. O tam, kad įtraukti daugiau augalinio maisto jums būtų dar lengviau, verta įvardinti bent keletą augalinės mitybos privalumų mūsų sveikatai. Padeda sumažinti širdies ligų riziką Atlikti…
Koks yra tradicinis duonos kepimo būdas?
Jau nuo senovės duona yra mėgstamiausias lietuvių kepinys, be kurio dažniausiai neįsivaizduojame savo pusryčių, pietų ar vakarienės bei šventinio stalo. Tai yra vienas iš seniausių žmonių valgių. Kai atsirado žemdirbystė, duona tapo reguliariu maistu, todėl nuo senovės ji yra labai branginama, garbinama, o duonos kepimo receptai būdavo perduodami iš kartos į kartą. Jog lietuviai duoną gerbė, galima matyti lietuvių papročiuose, tautosakoje bei literatūriniuose kūriniuose. Duona ne tik būdavo pagarbiai išimama iš krosnies ir dedama ant stalo, bet ir valgoma pagarbiai, neišmetant duonos likučių. Bėgant laikui, duonos kepimo procesas supaprastėjo, jis tapo pramoninis. Tradiciškai paruoštos duonos kaina taip pat skiriasi nuo įprastai paruoštos. Tačiau jos svarba išliko iki šiol, o tradiciniai…
Tradicinis tinginys ir jo recepto atsiradimo istorija
Ar kada nors bandėte savo pačių rankomis pagaminti Tinginį? Jei ne, neabejotinai šį desertą esate ne vieną kartą ragavę. Tiesą sakant, būtų sudėtinga atrasti žmogų, kuriam nepatiktų tradicinis Tinginys. Tačiau net jei jums niekuomet neteko patiems jo gaminti, galite būti tikri, kad Tinginio receptas yra labai paprastas ir nesudėtingas – nereikalaujantis nei daugybės laiko, nei ypatingų pastangų, kurių paprastai prireikia kitų rūšių desertams. Ir tai akivaizdu – juk šio deserto pavadinimas labai tiesiogiai atspindi tai, jog ir tinginys gali pasigaminti Tinginį! Kalbant apie tradicinį Tinginį, pirmiausia reikėtų paminėti, kokio amžiaus „sulaukė“ šis ypatingai skanus ir daugelio dievinamas desertas. Tinginys pirmą kartą atsirado 1967 m., todėl šiandien jis skaičiuoja savo 54…
Kokie prieskoniai žuviai tinka labiausiai?
Skaniai paruošta žuvis yra ne tik šventinis patiekalas, tačiau toks, kuris tinka kasdienai. Žinoma, greta nuostabus skonio taip pat galime paminėti ir sveikatą, kadangi žuvyje yra labai daug naudingų amino rūšių, kurios leis Jums gerai jaustis ir tuo pačiu būti protiškai aktyviu. Tiesa, kad patiekalas tikrai būtų gardus – reikalingi tam tikri prieskoniai žuviai. Tik tokiu atveju bus galima atskleisti pačias svarbiausias jo savybes ir džiaugtis ne tik maloniu skoniu, tačiau taip pat ir aromatu, kuris nustebina net ir virtuvės šefus. O mes pateiksime sąrašą prieskonių, kurie labiausiai tinka žuviai. 1. Aitriosios paprikos tinkamo daugeliui patiekalų, tačiau žuviai – ypač. Jomis siūlome gardinti lašišą ir šuo pačiu upėtakius,…
Sulčiaspaudė namuose tampa įprasta: šviežios sultys – daugiau vitaminų
Savo namuose spaudžiamos šviežios vaisių ir daržovių sultys pasižymi gerokai didesniais privalumais mūsų sveikatai nei bet kuris kitas parduotuvių lentynose siūlomas produktas.
Nerealus arbatos pasaulis – tai ko galbūt nežinojome apie vieną populiariausių gėrimų pasaulyje
Arbata yra vienas populiariausių ir seniausių gėrimų pasaulyje. Vieni labiau mėgsta juodą, kiti žalią arbatą, treti ieško įdomesnių ir retesnių arbatos derinių. Tai įdomus ir iš mados neišeinantis gėrimas, apie kurį tikrai ne viską žinome. Ir dėl to, kartais arbatos parduotuvė atrodo itin magiška ir paslapčių kupina vieta. Pasidomėjus plačiau, pabendravus su arbatos kultūra besidominčiais žmonėmis, galima sužinoti įdomių faktų apie arbatą. Pasidalinsime jais su jumis. Arbatą skirstome į keletą rūšių, populiariausios yra balta, žalia, ulongo, juoda, pu-erh. Ir šios arbatos labai skirtingos. Tad galbūt sunku patikėti, jog visos yra skinamos nuo to paties kininio arbatmedžio (lot. Camellia sinensis). Žinoma, šiuo metu jau yra išvesti keli arbatmedžio porūšiai, tačiau tai…
Pasaulį užkariauja natūralaus raugo duona: tradicijas nuo seno puoselėja ir lietuviai
Duonos istorija skaičiuoja galybę metų, jos receptai per šimtmečius buvo ištobulinti ir praplėsti iki tokios gausos, jog šiandien ji patiekiama net ir prie pačių gurmaniškiausių patiekalų. Paradoksalu, tačiau pastaruoju metu savo aukso amžių išgyvena ne įvairiausiais priedais praturtinta duona, o vos iš trijų ingredientų kepama natūralaus raugo duona, tarp maisto entuziastų geriau žinoma kaip „sourdough“. Kodėl pasaulis taip vertina šią duoną ir kaip ją pasigaminti namuose? Laurus skinasi egiptiečiai, mėgsta visas pasaulis Vadinamosios „sourdough“ duonos receptas dienos šviesą išvydo dar Egipto faraonų laikais. Istoriniai šaltiniai byloja, jog būtent egiptiečiai kadaise virtą grūdų košę paliko ilgesniam laikui šiltoje vietoje, pastaroji po poros dienų pasidengė putomis, galiausiai kažkas neapsikentė ir pašovė parūgusią…
Kotletai su padažu ir jų paruošimo būdai
Ne tik Lietuvoje, bet ir Latvijoje kotletai yra labai populiarūs. Žmonės mėgsta šį patiekalą, todėl, kad tai labai lengvai pagaminamas ir nereikalaujantis ypatingų sugebėjimų patiekalas. Kotletai dažniausiai gaminami iš kiaulienos faršo. Šiandien galima naudoti jautienos faršą arba maišytą, kiaulienos ir jautienos faršą. Aišku, kai kas kotletus daro iš paukštienos faršo, tačiau suksite, kad tai nėra taip skanu. Kitas svarbus niuansas, kad paukštiena tikrai ne visiems patinka. Šiuo atveju geriau rinktis tai, ką mėgsta visi. Kalbant apie kotletų paruošimo būdus turite suprasti, kad kiekvienas protingas pilietis turi pasirūpinti, kad jo šaldytuve būtų reikiamų produktų. Kotletai greitai paruošiami, todėl atvykus svečiams tai bus itin geras patiekalas. Dar vienas svarbus aspektas yra tai,…