Skonis

Kokie prieskoniai žuviai tinka labiausiai?

Skaniai paruošta žuvis yra ne tik šventinis patiekalas, tačiau toks, kuris tinka kasdienai. Žinoma, greta nuostabus skonio taip pat galime paminėti ir sveikatą, kadangi žuvyje yra labai daug naudingų amino rūšių, kurios leis Jums gerai jaustis ir tuo pačiu būti protiškai aktyviu.

Tiesa, kad patiekalas tikrai būtų gardus – reikalingi tam tikri prieskoniai žuviai. Tik tokiu atveju bus galima atskleisti pačias svarbiausias jo savybes ir džiaugtis ne tik maloniu skoniu, tačiau taip pat ir aromatu, kuris nustebina net ir virtuvės šefus.

O mes pateiksime sąrašą prieskonių, kurie labiausiai tinka žuviai.

1.      Aitriosios paprikos tinkamo daugeliui patiekalų, tačiau žuviai – ypač. Jomis siūlome gardinti lašišą ir šuo pačiu upėtakius, kurie dažniausiai su aitrumu tampa dar skanesni. Svarbiausia yra saikingas kiekis, kadangi per daug patiekalą gali padaryti sunkiai valgomą. Juk ne veltui paprikos yra aitriosios.

2.      Apelsininiai pipirai gali skambėti labai egzotiškai, tačiau jų tikrai galima įsigyti internetu. Siūlome ieškoti prekybos vietose, kuriose prekiaujama turkiškais maisto produktais. Tokie pipirai suteiks Jūsų patiekalui tikrai labai įmantraus skonio ir tuo pačiu garantuos, kad aromatas bus stulbinantis.

3.      Nors bazilikai dažniausiai siejami su makaronų patiekalais, tačiau tai tikrai puikus pasirinkimas ir tokiu atveju, kai norite suteikti žuviai itališko prieskonio. Tokiu atveju siūlome rinktis maltus bazilikus, kurie dedama po kepimo.

4.      Česnakų granulės tinka labai skirtingiems patiekalams. Ne tik žuviai, tačiau taip pat ir mėsai bei daržovėms. Jos padeda ne tik pabrėžti patiekalo skonį, tačiau taip pat ir suteikti jam malonų aromatą. Svarbiausia, vėlgi, saikingas kiekis. Dažniausiai jis „pagaunamas“ su praktika.

5.      Chimi churi prieskonių mišinys leis Jums pačiam nesukti galvos dėl prieskonių, kadangi mišinyje yra viskas, ko reikia, kad žuvis būtų labai skani. Šis mišinys puikiai tinka marinavimui.

6.      Galiausiai ir citrinų rūgšties milteliai, kurie naudojami ne tik marinavimui, tačiau tai pat ir po kepimo. Maloni rūgštelė – tai, ko reikia skaniam žuvies patiekalui.

Skanaus!