Skonis

Ruošiamės Užgavėnėms: skaniausių blynų receptai

Net penki skaniausių Užgavėnių blynų receptai jūsų teismui. Kurie skanesni?

Užgavėnės švenčiamos likus septynioms savaitėms iki Velykų – kasmet šios šventės data kinta, bet jos esmė išlieka ta pati. Ši diena skirta žiemos išvarymui: trankia muzika baidomi šalčiai, deginama Morė, ir, žinoma, kepami blynai.  Šio Užgavėnių valgio receptų yra tikrai daug, todėl siūlome pasirinkti gana neįprastus – garantuojame, valgantys net pirštus apsilaižys!

Lietiniai blynai su šokolado ir bananų kremu

Jums reikės:
250 ml pieno;
10 g kakavos miltelių;
2 šaukštų cukraus;
2 kiaušinių;
20 g sviesto;
80 g miltų.

Įdarui: 2 bananų, 200 g rikotos, 2 šaukštų cukraus miltelių, 2 šaukštų šokolado drožlių.

Kaip gaminti?

Sviestą ištirpinkite piene, suberkite cukrų, druską ir kakavą. Masę perpilkite į dubenį, įmuškite kiaušinius, suberkite miltus. Gerai išplakite, ir valandai pastatykite į šaldytuvą. Iš gautos masės formuokite lietinius blynus ir kepkite. Rokitą išsukite su cukrumi, sudėkite pjaustytus bananas ir šokolado drožles, išmaišykite. Į iškeptus blynelius įdėkite įdaro, sulankstykite norima forma. Blynelius galima dar pakepti.

Bulvių ir lašišos blyneliai

Jums reikės:

8 su lupenomis virtų bulvių;
150 g miltų;
Šaukšto aliejaus;
Druskos;
Pipirų;
2 svogūnų;
5 šaukštų pjaustytų svogūnų laiškų;
Šaukštelio smulkinto česnako;
200 g rūkytos lašišos;
Žalumynų (krapų ir petražolių).

Kaip gaminti?

Nulupkite virtas bulves ir sutrinkite dubenyje. Pakepkite smulkintus svogūnus ir česnaką, supilkite į dubenį su bulvėmis. Suberkite miltus, smulkintus svogūnų laiškus, įberkite pipirų ir druskos. Viską gerai išmaišykite ir pusvalandžiui įdėkite į šaldytuvą. Iš gautos masės formuokite sklindžius, ir kepkite iš abiejų pusių, kol apskrus. Ant iškeptų sklindžių dėkite po lašišos griežinėlį, papuoškite žalumynais.

Obuolių ir moliūgų blyneliai

Jums reikės:

300 g moliūgo;
300 g obuolių (rinkitės rūgštesnius);
2 kiaušinių;
1,5 stiklinės miltų;
Kefyro (pagal poreikį);
Druskos;
Cukraus;
Žiupsnelio kepimo miltelių;
Sviesto.

Kaip gaminti?

Sutarkuokite obuolius ir moliūgą, įmuškite kiaušinius, suberkite miltus, įberkite druskos ir cukraus, įpilkite kefyro, įberkite kepimo miltelių. Gautą masę gerai išmaišykite, blynus kepkite svieste.

Krabų lazdelių blyneliai

Jums reikės:

6 krabų lazdelių;
Stiklinės miltų;
2 kiaušinių;
100 g cukinijos;
Vidutinio dydžio morkos;
Svogūno;
Aliejaus;
Druskos;
Cukraus;
Pipirų.

Kaip gaminti?

Susmulkinkite krabų lazdeles ir suberkite į dubenį. Sutarkuokite morkas ir cukiniją, ir sumaišykite su krabų lazdelėmis. Supilkite išplaktus kiaušinius, įdėkite susmulkintą svogūną, palaipsniui berkite miltus ir maišykite. Tešla turi būti vientisa – jei ji bus per tiršta, įmuškite dar vieną kiaušinį ar įpilkite kelis šaukštus vandens. Įberkite cukraus, druskos ir pipirų. Kepkite įkaitintoje keptuvėje, patiekite su grietine ar kitu mėgstamu padažu.

Grikių blyneliai

Jums reikės:

400 ml grietinės;
3 stiklinių kvietinių miltų;
Stiklinės grikių miltų;
Stiklinės pieno;
Stiklinės vandens;
5 kiaušinių baltymų;
20 g mielių;
50 g sviesto;
Šaukšto cukraus;
Druskos;
Aliejaus.

Kaip gaminti?

Mieles išmaišykite šiltame piene, suberkite grikių miltus ir pastatykite šiltoje vietoje. Grietinę sumaišykite su kvietiniais miltais (tešla turi būti gana skysta). Standžiai išplakite kiaušinių baltymus, pilkite į dubenį su kvietiniais miltais ir grietine. Supilkite ištirpintą sviestą, įberkite druskos ir cukraus, gerai išmaišykite. Palaukite, kol grikių miltų, pieno ir kepimo miltelių mišinys bus iškilęs, įmaišykite jį į kvietinių miltų tešlą, pastatykite šiltoje vietoje. Maždaug po 20 minučių jau galėsite kepti blynelius. Kepkite aliejuje, kol apskrus. Patiekite su sviestu ir ikrais.

Linkime jums skanių Užgavėnių!

Vieno kąsnio užkandžiai Vilniuje