Sveikata

Ambicingi tikslai: savo gaminamuose ir privačios etiketės produktuose „Rimi“ 10–15 proc. mažina pridėtinio cukraus, druskos ir riebalų kiekį

Atsižvelgdamas į augantį pirkėjų, siekiančių puoselėti aplinkai draugišką ir sveiką gyvenimo būdą, skaičių, mažmeninės prekybos tinklas „Rimi“ savo gaminamuose ir privačios etiketės produktuose 10–15 proc. mažina pridėtinio cukraus, druskos ir sočiųjų riebalų kiekį. Anot „Rimi Baltic“ socialinės atsakomybės strategijos ir vystymo vadovo Liudviko Aleliūno, kiekvienas produktas palieka pėdsaką sveikatai ir aplinkai, tad pokyčių imtis būtina. Bendrovė naujus tikslus įgyvendins tiek Lietuvoje, tiek Latvijoje ir Estijoje.

Produktų sudėtis – palankesnė sveikatai

Siekdamas pagerinti savo gaminių maistinę vertę mažmeninės prekybos tinklas „Rimi“ išsikėlė naujus ir ambicingus tikslus – dalyje produktų sumažinti pridėtinio cukraus, druskos ir sočiųjų riebalų kiekį.

„Didelį dėmesį skiriame ne tik produktų kokybei, bet ir jų maistinei vertei. Siekiame, kad mūsų privačios etiketės gaminiai atitiktų sveikatai palankiems maisto produktams keliamus reikalavimus, būtų sveiki ir tinkami visai šeimai. Glaudžiai bendradarbiaudami su gamintojais visose Baltijos šalyse atrinkome per 500 produktų. Peržiūrėsime jų sudėti ir atnaujinsime receptūras, naudodami mažiau pridėtinio cukraus, druskos ir sočiųjų riebalų“, – teigia L. Aleliūnas.

„Rimi“ gaminamuose ir privačios etiketės gaminiuose pridėtinio cukraus kiekis bus sumažintas 10 proc., o druskos – 15 proc. Vartojimui paruoštuose patiekaluose 10 proc. bus sumažintas ir sočiųjų riebalų kiekis, nenaudojami skonio ir kvapo stiprikliai: E620-635, E640, E650.

Privačios etiketės gaminiuose prekybos tinklas siekia sumažinti ir maisto pramonėje dažnai naudojamą, bet dėl neigiamo poveikio aplinkai kritikuojamą palmių aliejaus kiekį. Gaminiuose, kurių sudėtyje palmių aliejaus yra – naudojama tik sertifikuota ir tvariais metodais išgauta žaliava. 

„Manome, kad geresnė ateitis nėra tik neapčiuopiama vizija. Ją sudaro realūs ir pasiekiami veiksmai, kurių galime imtis nedelsiant. Kiekviena įsigyta prekė ar maisto produktas palieka pėdsaką mus supančiai aplinkai ir daro įtaką mūsų gerai savijautai bei sveikatai. Todėl mums rūpi, kad sveiki, aukštos kokybės ir tvarūs produktai kasdien būtų prieinami mūsų pirkėjams ir jų šeimoms“, – sako L. Aleliūnas.

Taikomi aukščiausi reikalavimai

Anot L. Aleliūno, visų „Rimi“ gaminamų ir jų prekės ženklu pažymėtų produktų kokybė yra užtikrinama remiantis bendrovės įstatais ir specialiais kokybės bei tvarumo reikalavimų kriterijais. Jie taikomi visose Baltijos šalyse, o nuolat peržiūrimų ir atnaujinamų reikalavimų įsipareigoja laikytis ir tiekėjai.

„Kokybės reikalavimai mūsų pačių gaminamiems ir privačios etiketės produktams nustatyti vadinamajame „Prekės ženklo kriterijų“ dokumente. Kriterijai nuolat peržiūrimi ir atnaujinami, remiantis naujausiais moksliniais tyrimais, klientų ir suinteresuotųjų šalių lūkesčiais, įvairių žaliavų galimo poveikio sveikatai ir aplinkai įvertinimu bei kitais aspektais. Kai pasiekiamas vienas kokybės lygis, keliame dar aukštesnius standartus, tad kurti naujus produktus ir tobulinti esamą asortimentą – niekada nesibaigiantis procesas“, – pasakoja L. Aleliūnas.

Jis priduria, kad šiais laikais klientų lūkesčiai dėl gaminių kokybės yra didesni nei buvo anksčiau: „Mūsų klientų dėmesio centre svarbūs tampa ne tik gaminių saugos, funkcionalumo ar poveikio sveikatai, bet ir tvarumo aspektai – žaliavų ar jų gamybos poveikis aplinkai, kai kurie etiniai ar socialiniai klausimai, pavyzdžiui, gyvūnų gerovė. Todėl siekdami patekinti savo klientų lūkesčius taikome aukščiausius kokybės ir tvarumo standartus savo gaminamuose ir privačios etiketės produktuose.“

Pranešimą paskelbė: Gertrūda Stripeikytė, Integrity PR
Ambicingi tikslai: savo gaminamuose ir privačios etiketės produktuose „Rimi“ 10–15 proc. mažina pridėtinio cukraus, druskos ir riebalų kiekį