Sveikata

Šokoladas antioksidantas – odos atjauninimo terapijai

Kasdienis grožio ritualas su juodojo šokolado papildu!

„Tik turtingas kilmingasis gali leisti sau šį gėrimą, nes jis geria… pinigus“ – taip apie šokoladą rašė renesanso istorikai. Dabar šis, kiekvienam prieinamas desertas vadinamas maža nuodėme su privalumais. Pasirinkus kokybišką juodąjį šokoladą padidinsite antioksidantų, kurie gražina odą, kiekį, gerės nuotaika ir kraujotaka. Šokoladą valgome mažiausiai 4000 metų, ar įmanoma jo sudėtį pagerinti? Kembridžo universiteto mokslininkai po dešimtmečio darbo laboratorijose ir tyrimų ligoninėse sukūrė kai ką netikėto – šokoladą, gerinantį odos būklę, stabdantį senėjimą, gerina odos prisotinimą deguonimi!

Viena „Esthechoc“ plytelė per dieną gali pagerinti odos parametrus vos per 3 savaites.

Šokoladas „kitaip“ ESTHECHOC – natūralus vitaminų ir antioksidantų rinkinys

Kuo šokoladas ypatingas? Dėl vitaminų A ir E, kurie yra gražios odos sinonimai. Dar daugiau – jie labai svarbūs  imunitetui, sveikai nervų sistemai, širdies ir kraujagyslių sistemos veiklai. Lūžinėjantys nagai, išsausėjusi oda, nuovargis išduoda vitamino A stoką. Vitamino E trūkumas gali sukelti ar paaštrinti odos ligas – ypač uždegimus ir bėrimus, gali sustreikuoti virškinimas. Vitaminas C, kuris asocijuojasi su citrinos rūgštumu, naudingas ne tik stiprinant imunitetą, bet ir trokštant skaisčios, lygios odos. „Citrininis“ vitaminas skatina kolageno, atsakingo už odos elastingumą, gamybą, padeda apsaugoti nuo žalingų UV spindulių, kurie sendina odą.

Kokybiško juodojo šokolado sudėtyje natūraliai yra ir flavonoidų – antioksidantų, kurie kovoja su vėžinėmis ląstelėmis ir mažina uždegimus. Kas ypač svarbu nenorintiems raukšlių – flavonoidai gina odą nuo ultravioletinių spindulių poveikio bei kovoja su laisvaisiais radikalais, todėl lėtina senėjimą.

Skamba puikiai – juodąjį šokoladą verta įtraukti į savo mitybą ir laikyti tai ne tik skonio, bet ir grožio ritualu. Su sąlyga – jei nesišalinate desertų. Tačiau mokslas sugebėjo dar labiau pagerinti šokoladą – sukoncentravo gerąsias savybes ir praturtino rožinės spalvos galia, kad galėtume mėgautis be sąžinės graužimo.

Rožinis astaksantinas – ypatinga jėga prieš raukšles

Klinikiniai tyrimai Adenbruko ir Kembridžo universiteto ligoninėje su 3000 dalyvių įrodė, kad jų sukurtas šokoladas – gerokai daugiau nei desertas. Jis yra labai naudingas sveikatai ir grožiui funkcinis maistas. Britų sukurtas maisto papildas pristabdo odos senėjimo procesus ir vertingai papildo odos priežiūrą iš išorės.

Juodasis šokoladas savo sudėtyje savaime turi vertingų medžiagų, kurios naudingos ir kraujotakai, ir smegenų veiklai bei puoselėja odą. Mokslininkai suprato – ne visi drįsta mėgautis šokoladu be kaltės jausmo. O jame esančių vitaminų ir antioksidantų koncentracija gali būti geresnė. Be to, suvokta, kad vertingos medžiagos prastai įsisavinamos be vieno svarbaus elemento – karotenoido astaksantino. Tai yra pigmentas, suteikiantis vaisiams ir daržovėms rausvą lašišos atspalvį. Žuvys, krevetės, flamingai, mintantys Haematococcus pluvialisdumbliais su šiuo pigmentu, patys nusidažo rausva spalva.

Galbūt rožinė atrodo nerimtai, bet pigmentas astaksantinas užtikrina stipresnį natūralių šokolado veikliųjų medžiagų (vitaminų, antioksidantų) įsisavinimą. O ir pats astaksantinas visai ne juokais saugo odą – jis yra 110 kartų galingesnis nei vitaminas E ir netgi 6000 kartų stipresnis už vitaminą C kovoje su laisvaisiais radikalais. Dėl šių puikių pigmento savybių ir dėl to, kad pagerina vertingųjų šokolado medžiagų įsisavinimą, Kembridžo universiteto tyrėjai sukūrė šokoladą su astaksantinu „Esthechoc“, kurį jau galima įsigyti ir Lietuvoje.

Šokoladas be jokio kaltės jausmo

Šis unikalus maisto papildas ne tik praturtina organizmą, bet ir yra mažai kaloringas, todėl nejausite jokios kaltės per dieną suvalgydami ypatingo šokolado gabalėlį. Vienoje „Esthechoc“ grožio šokolado porcijoje yra tiek vertingojo astaksantino, kiek 300 g lašišos. Tačiau tiek lašišos sudaro 500 kalorijų, o vienas gabalėlis (7,5 g) ypatingojo papildo-deserto – tik 38 kalorijas. Be to, mokslininkų sukurto vieno gabalėlio šokolado naudingųjų medžiagų koncentracija prilygsta 100 gramų įprasto šokolado – kas būtų net 600 kalorijų. Tokie kiekiai šokolado, tuo labiau kasdien, labiau pakenktų nei padėtų sveikatai ir grožiui. Tačiau mokslas sugebėjo sukoncertuoti tai, ką geriausio turi gamta, į vieną nenuodėmingą plytelę.

Viename „Esthechoc“ gabalėlyje – koncentruoti vitaminai ir antioksidantai, kurie užtikrintai kovoja su odos senėjimu, uždegimais, padeda įveikti vėžines ląsteles, saugo nuo žalingų saulės spindulių ir užtikrina odai reikalingą deguonies kiekį. Vartodami po vieną tik iš natūralių medžiagų pagaminto šokolado gabalėlį kasdien bent 3 savaites pastebėsite, kad oda gražesnė, savijauta geresnė ir nevargina saldaus maisto potraukis. Unikalios technologijos šokoladas-maisto papildas puikiai tinka atsigaunant po grožio procedūrų, operacijų, kai nusilpęs organizmas. Gardžiuokitės „Esthechoc“ gabalėliu po saulės vonių, sunkios darbo savaitės be jokio sąžinės graužimo!

Pranešimą paskelbė: Andrius Juska, SKAITMENINE REKLAMA, UAB
Šokoladas antioksidantas – odos atjauninimo terapijai