Ne tik Lietuvoje, bet ir Latvijoje kotletai yra labai populiarūs. Žmonės mėgsta šį patiekalą, todėl, kad tai labai lengvai pagaminamas ir nereikalaujantis ypatingų sugebėjimų patiekalas. Kotletai dažniausiai gaminami iš kiaulienos faršo. Šiandien galima naudoti jautienos faršą arba maišytą, kiaulienos ir jautienos faršą. Aišku, kai kas kotletus daro iš paukštienos faršo, tačiau suksite, kad tai nėra taip skanu. Kitas svarbus niuansas, kad paukštiena tikrai ne visiems patinka. Šiuo atveju geriau rinktis tai, ką mėgsta visi. Kalbant apie kotletų paruošimo būdus turite suprasti, kad kiekvienas protingas pilietis turi pasirūpinti, kad jo šaldytuve būtų reikiamų produktų. Kotletai greitai paruošiami, todėl atvykus svečiams tai bus itin geras patiekalas. Dar vienas svarbus aspektas yra tai, kad nemaža dalis vartotojų neįvertina to fakto, kad kotletus gali gaminti ir vyrai. Juk sutiksite, kad egzistuoja nuomonė, kad vyrai gana retai užsuka į virtuvę. Tačiau tai gana pasenęs mąstymas. Šiandien tiek vyrai, tiek moterys gamina. Tai daryti tapo dar lengviau, kadangi rinkoje atsirado labai daug receptų svetainių. Žmonės dalinasi patarimais ir lengvai galima susirasti paprastus ir skanius receptus. Kotletai su padažus yra vienas dažniausių pasirinkimų. Padažas gali būti labai įvairus. Nereikia galvoti, kad būtina naudoti kažkokius ypatingus produktus. Tiesiog, miltai, vanduo, druska, pipirai ir turite padažą. Taip, tai nebus pats sudėtingiausias variantas, tačiau mums reikia tiesiog skaniai pavalgyti. Kodėl nepasirinkus tokių produktų, kurie galėtų būti naudojami kiekvieną dieną. Jeigu sugalvosite daryti sudėtingus padažus, tiesiog kiekvieną dieną neturėsite tam laiko ir vargu ar tai gaminsite. Rekomenduojame neužsikelti didelių tikslų ir geriau išmokti kažką paprasto, bet praktikoje realiai naudojamo.
Kaip gaminamas padažas?
Jūs nesunkiai rasite daug receptų, tačiau jau minėjome, kad savaitgaliais galite gaminti kažką išskirtinio, tačiau paprastomis dienomis ieškokite paprastų ir skanių receptų. Vienas lengviausiai gaminamų padažų yra anksčiau minėtas miltų, vandens ir prieskonių mišinys. Gaminant tokį padažą svarbiausia nepadauginti vandens. Daug skaniau, kai padažas yra tirštas. Daugelis klausia kokius prieskonius reikėtų naudoti. Tai elementaru. Tiesiog pipirai, druska, bazilikas. Galima įberti kažko įmantresnio, tačiau kartais geriau paprasčiau, bet galutinis rezultatas bus puikus.
Kiek mieste kainuoja toks patiekalas?
Labai keista, tačiau nemaža dalis restoranų ir valgyklų nesiūlo kotletų. Tai produktas, kuris pardavinėjamas gana retai. Gal dėl to, kad jį nėra sudėtinga pasigaminti namuose. Tačiau galima rasti ir prekiaujančių įmonių, Dažniausiai porcija kotletų kainuoja apie penkis eurus. Jeigu gamintumėte vienam asmeniui, tuomet už penkis eurus paruošite tikrai daugiau maisto. Tik sąlyga, kad reikės užsipirkti produktų ir kelis kartus gaminsite kotletus. Tačiau, jeigu dirbate aktyvų darbą, tuomet verta pagalvoti apie maisto pirkimą mieste. Galite greitai gauti kokybiško maisto ir už geras kainas. Nereikia nieko gaminti, o ir jūsų visuomet lauke karštas maistas. Tiek Kaune, tiek Vilniuje ar kituose Lietuvos miestuose nesunkiai rasite valgyklas, kur tokie kotletai parduodami. Kiekvienas klientas turi suprasti, kad skanūs ir iš grynos mėsos pagaminti kotletai negali pigiai kainuoti. Tai tiesiog nelogiška. Norint pagaminti kotletų porciją, reikės nemažai produktų. Tai kaip galima patiekalą pigiai pardavinėti? Čia jau klientai turi mąstyti ir rinktis tas valgymo įstaigas, kur parduodamas iš tiesų aukštos kokybės maistas.