Laisvalaikis

Platesnis maisto pasirinkimas Vilniaus oro uosto keleiviams – atsidarys naujos picerijos

Jau netrukus Vilniaus oro uosto keliautojai turės dar daugiau pasirinkimų, kaip praleisti laisvą laiką iki skrydžio. Kitų metų pradžioje išplėstoje sostinės oro vartų komercinėje zonoje pradės veikti naujos koncepcijos „Charlie Pizza“ picerijos. Jas atidarius, iš viso oro uoste veiks 11 maitinimo įstaigų, siūlančių skirtingą asortimentą.

Iš pagrindų komercinę zoną modernizuojantys ir ją plečiantys pagrindiniai šalies oro vartai taip pat didina ir oro uoste tiekiamo maisto įvairovę. Spalį Vilniaus oro uostas skelbė patalpų nuomos konkursą, kurio laimėtojas sostinės oro vartuose įrengs dvi picerijas. Konkurse dalyvavo įmonės UAB „Burokėlis ir krapas“, valdanti picerijų tinklą „Jurgis ir drakonas“ bei  UAB „Amber Food“, valdanti picerijų tinklą „Charlie Pizza“. Abi dalyvės atitiko visus kvalifikacinius reikalavimus, o laimėtoja tapo geriausias komercines sąlygas pasiūliusi įmonė „Amber Food“. Sutartis dėl patalpų nuomos sudaryta 5-eriems metams.

„Mūsų tikslas, kad Vilniaus oro uostas taptų vieta, kurioje malonu atsipalaiduoti ir gerai praleisti laiką tiek prieš kelionę, tiek laukiant parskrendančių artimųjų. Be to, viso pasaulio oro uostuose stebima tendencija, kad keleiviai vis daugiau laiko praleidžia kavinėse ir restoranuose. Atsižvelgdami į tai, sostinės oro vartuose plečiame maitinimo asortimentą ir skelbėme konkursą, skirtą įrengti šiuolaikiškas picerijas“, – teigia Lietuvos oro uostų Komercijos departamento direktorius Justinas Stepšys.

„Pagrindinis tikslas, kad mūsų picerijose keliautojai rastų jau pamėgtas ir populiariausias picas. Picerijos skirtos išvykstantiems keleiviams, kurie daug laisvo laiko dažniausiai neturi. Tad jose bus galima užsisakyti „imu ir einu“ maisto  (angl. grab and go), skirto skubantiems. Taip pat keleiviams stengsimės pasiūlyti naujų skonių, šiuo metu specialiai šiam tikslui dirbame su naujomis technologijomis“, – sako „Amber Food“ įmonės direktorius Gediminas Balnis.

Pasak „Amber Food“ vadovo, siekiama, kad picerijų aplinka būtų jauki, patogi ir pritaikyta keleiviams, kurie iki skrydžio dirba kompiuteriu, naudojasi išmaniaisiais įrenginiais. Naujosios picerijos bus suplanuotos taip, kad būtų patogios tiek didesnėms grupėms, tiek pavieniams keliautojams. Numatyta speciali zona ir mažiesiems keliautojams.

Tikimasi, kad į piceriją ne Šengeno skrydžių laukimo salėje prie A8 laipinimo vartų, keleiviai galės užsukti jau vasario mėnesį, o kovą baigtoje rekonstruoti Šengeno skrydžių laukimo salėje tarp laipinimo vartų A11 ir A14 keleivių lauks antroji „Charlie Pizza“ picerija.

Šiuo metu Vilniaus oro uoste veikia 9 maitinimo įstaigos, siūlančios skirtingą asortimentą. Tai restoranai, kuriuose galima užsisakyti karštų, vietoje gaminamų patiekalų, kepyklėlės, šviežiai ruošiamų sumuštinių baras, alaus barai ir kavinės.

Apie Vilniaus oro uostą

Vilniaus oro uostas priklauso Lietuvos oro uostų tinklui, valdančiam trejus oro vartus Vilniuje, Kaune ir Palangoje. Per 2017 m. jie aptarnavo 5,2 mln. keleivių ir 55 tūkst. skrydžių. Žiemos sezono metu iš Lietuvos oro uostų 15 aviakompanijų tiesiogiai skraidina 65 reguliariosiomis kryptimis į 56 miestus 26 šalyse. Tarptautinės oro uostų tarybos (ACI Europe) duomenimis, Lietuvos oro uostai prie Lietuvos BVP prisideda 2,5 proc. 

Pranešimą paskelbė: – -, UAB „VIP Viešosios informacijos partneriai”