Vasariška gudrybė: kaip ruošti skanesnius šaltus gėrimus

Ar tave taip pat nervina kuomet bebaigiant gerti skanų gėrimą, jo skonį „užmuša“ tirpstantys ledukai ir galiausiai gėrimą praskiedžia iki negeriamo lygio? Tu ne viena! Tačiau yra sprendimas. Galbūt kavinių to iškarto ir neišmokysime, tačiau galime mėgautis daug skanesniais gėrimais savo namuose.

Esmė paprasta. Ledukus reikia daryti tokio skonio, kaip ir pats gėrimas. Štai jei norėsi gerti šaltą kavą, tuomet išsivirk kavos, atvėsint(gali prieš tai pasaldinti), supilk į formeles ir laikyk šaldytuve iki tol, kol prireiks. Tirpstant kavos ledukams šaltoje kavoje, gėrimo skonis nenukentės.

kavos-ledukai

Ruošiant limonadą gali dalį o užšaldyti į ledukus ir vėliau sumesti į stiklines. Dar viena gudrybė – užšaldyti vaisius. Tam labai tinka daug vandens savyje turintys vaisiai – melionas, arbūzas. Tiesiog supjaustyti juos kubeliais ir užšaldyti. Tokia naujovė tikrai patiks svečiams!

ledukaiSumažinti vandens kiekį ledukuose galima užšaldant kartu su uogomis, pavyzdžiui vyšniomis, serbentais, avietėmis ar granatų sėklomis. ledukai - granaitai

Jei planuojate gerti kokteilius su kola, tuomet galite užšaldyti kolos ledukus. Lygiai taip pat galima daryti su bet kokiomis sultimis.

(Perskaityta per mėnesį: 8, iš jų šiandien: 1.)

About zawe