Skonis

Kiek laiko virti kiaušinį?

kiek-virti-kiausinįKiaušiniai pusryčiams – daugelio lietuvių pasirinkimas. Tačiau kiek laiko virti kiaušinį, jog jis būtų toks kokio nori – daugeliui tai eksperimentų reikalaujantis procesas.

Vieni mėgsta skystus kiaušinius, kiti pusiau skystus, treti kietai virtus.

Kaip virti kiaušinius, jog šie būtų būtent tokie, kokių norite?

Kiaušinio skystumas ar kietumas priklauso nuo to, kiek laiko verda kiaušinis:

3 min – itin minkšti,
4 min – minkšti,
6 min – vidutiniai,
8 min – kieti,
10 min – itin kieti.

Tačiau tobulų kiaušinių virimo paslaptis yra ne tik laike, tačiau ir kitose detalėse.

Pirmiausia, nevalia kiaušinių dėti virti iškarto išimtų iš šaldytuvo. Taip padarius beveik garantuotai kiaušinį lupant dalis baltymo liks prilipusi prie lukšto. Jei yra galimybė, geriausia anksčiau išimti kiaušinius iš šaldytuvo ir leisti sušilti iki kambario temperatūros.

Tuomet kiaušinius reikėtų dėti į kambario temperatūros vandenį ir virti ant vidutinės ugnies. Tuomet yra mažiausiai šansų, jog jie skils virimo metu. Įdėjus į karštą vandenį ar ant itin stiprios ugnies, didesnė tikimybė, jog kiaušiniai skils.

Vandeniui užvirus, primažinkite ugnį, jog vanduo vos vos kunkuliuotų.

Išvirti kiaušinius nėra sunku, tad net jei tai darote pirmą kartą, perskaičius šiuos patarimus, jums tikrai pavyks pasiruošti skanius pusryčius!