Visi kalba apie tai, kaip svarbu valgyti šviežią maistą, tad natūralu, jog kyla klausimas, kaip atskirti šviežią kiaušinį nuo seno. Pateikiame paprastą ir laiko patikrintą būdą.
Nevirtą kiaušinį reikia panardinti į indą su sūriu vandeniu (litrui vandens valgomasis šaukštas druskos).
Jei kiaušinis tiesiog nugulė ant dugno, jis šviežias. Jei guli ant dugno, tačiau vienas galas pradeda kilti vertikaliai – jis padėtas prieš 4-6 dienas. Jei kiaušinis kyla į viršų – jis kelių savaičių senumo. Jei išnyra į paviršių – jis jau kelių mėnesių senumo.
Išsamiau šiame paveikslėlyje:
Kiaušiniui senstant jo viduje kaupiasi oras, kuris kelia panardintą kiaušinį. Kuo senesnis, tuo daugiau oro, tuo labiau kyla kiaušinis. Kiaušinių galiojimo terminas 28 dienos.